FAQ

Hva er hensikten med TwoMinutes.no?

TwoMinutes.no er en nettside som knytter mennesker sammen ved å gjøre det enklere å hjelpe og motta hjelp. Tiden vår er verdifull – også for andre enn oss selv. Ved hjelp av TwoMinutes kan du være med å gi økt livskvalitet til noen som trenger en hjelpende hånd eller som bare ønsker noen å snakke med. For hvert minutt du bruker på å hjelpe andre sparer du opp tid til egen omsorgstid, eller du kan gi tiden til noen du vet trenger det. Dersom du selv trenger hjelp eller ønsker noen å snakke med vil du på TwoMinutes finne mennesker som liker det samme som deg, og som bor i nærheten. Tid sammen med andre gir bedre livskvalitet

 

Hvordan fungerer TwoMinutes?

På TwoMinutes.no kan du legge ut annonser som viser om du vil hjelpe ved å gi av din tid, eller om du selv trenger hjelp. Noen kan trenge noen å spille sjakk med eller en turvenn, mens andre trenger hjelp til snømåking eller kanskje en å lage og spise middag med. Både hjelpere og de som trenger hjelp kan legge ut en annonse. Den som blir hjulpet overfører tid fra sin tidkonto til hjelperens tidkonto. Har du foreksempel fått hjelp til å handle varer  blir dere enige om hvor mange minutter du skal overføre fra din tidkonto. Dette gjør du på «ovefør tid» som du finner i menyen. Har du hjulpet andre og har opparbeidet deg minutter på din konto, eller har du fått minutter av noen du kjenner, trekkes minuttene fra denne saldoen. Har du ikke minutter på konto kan du likevel overføre minutter , men vil da få du minusminutter på kontoen som du gjør opp for ved månedsslutt.

Har du i løpet av måneden brukt minutter fra tidsaldoen din betaler du et månedsgebyr på 50 kroner. Har du en saldo med minusminutter får du ved månedsslutt en regning på en krone per minusminutt i tillegg til månedsgebyret. Om du bare hjelper  noen og hverken bruker tid eller gir bort tid til andre koster dette ingenting.

 

Hvem er TwoMinutes.no for?

TwoMinutes.no er for de som har litt ekstra tid de kan avse, og for dem som trenger denne tiden. Vi vet at ensomhet er i ferd med å bli en alvorlig  folkesykdom både blant unge og eldre og som  forsterkes i takt med at andelen eldre vokser kraftig. Det offentlige klarer ikke å løse det økende behovet for nærhet og omsorg, hverken med menenskelige ressurser eller penger. TwoMinutes ønsker å bidra til å begrense ensomhet og øke livskvaliteten gjennom å formidle hjelpende hender og villige hoder. Alle som vil (se egne regler for umyndige) kan bli medlem av TwoMinutes.

 

Hva kan jeg be om hjelp til gjennom TwoMinutes

TwoMinutes er til for de som ønsker å tilbringe tid sammen med noen eller som trenger hjelp til små hverdagsutfordringer. TwoMinutes består av hjelpere som er der i kraft av at de  ønsker å hjelpe – ikke i kraft av at de er fagfolk eller arbeidere. Det betyr i at du kan få hjelp til det meste, men TwoMinutes er ikke er en kanal for billig arbeidskraft.

Eksempler på annonser kan være:

  • Hjelp til å måke snø
  • Hjelp til enkle dagligvareinnkjøp
  • Turkamerat
  • En å gå sammen med på kino, teater, en fotballkamp osv
  • Lage middag og spise sammen og kanskje se litt på TV sammen
  • En motstander til en spennende sjakkduell
  • Bli med på båttur på fjorden
  • Barnevakt
  • Passe hunden
  • Passe huset i ferier

 

Hvordan kan jeg være trygg på menneskene jeg møter?

TwoMinutes har gjort flere grep for at du som medlem skal ha gode opplevelser med menneskene du møter. Vi vil selv følge nøye med på annonser som blir lagt ut og alle som har et telefonnummer må i Norge identifisere seg med gyldig legitimasjon for å få dette nummeret. For sikkerhets skyld er det lurt å ringe eller sende en SMS før du møter noen for å sikre at telefonnummeret tilhører den du skal møte. Som på alle andre områder i livet er det umulig å sikre seg helt mot svindel, men vi i TwoMinutes tror ikke så mange svindlere vil gå veien om TwoMinutes for å få innpass, da det finnes enklere måter å svindle folk enn vs først å registrere seg med navn, Mail og telefon som  kan sjekkkes og kontrolleres

 

Hva koster det å bruke TwoMinutes?

Dersom du ikke har hjulpet noen og heller ikke fått tid fra noen du kjenner vil saldoen din være 0. Du kan likevel  få hjelp som alle andre, men må da betale 1 krone per minutt. Ved månedsslutt får du en regning fra TwoMinutes. Om du en måned har tatt ut tid som du har tjent opp eller kjøpt tid, betaler du et gebyr på 50 kroner. Prisene er inkludert merverdiavgift og holdes bevisst lave da vi ønsker at alle som trenger hjelp skal kunne få det uavhengig av personlig økonomi.

I tillegg skal du vite at 25% av alle inntekter som kommer inn på salg av tid går til et veldedig formål. TwoMinutes har tegnet avtale med en rekke organisasjoner og du kan selv velge fra vår liste på hvem du vil støtte.

 

Hvordan betaler jeg?

Ved månedsslutt vil du få en regning på 50 kroner om du har hatt uttak på kontoen din . I tillegg får du en regning på 1 krone per minusminutt på saldo. Plussminutter tar du med deg inn i neste måned mens minusminuttene nulles når regningen er betalt.

 

Hvorfor koster TwoMinutes penger?

TwoMinutes driftes av engasjerte mennesker som ønsker å bidra til at andre skal få økt livskvalitet. Fordi vi har utgifter til drift og markedsføring og også skal drive etter normale bedriftsmessige hensyn koster tjenesten penger. Vi  tror også at det er sundt å betale for tjenester. Når noen hjelper deg er det en bedre følelse å vite at man gjør opp for seg gjennsom en sympatisk sum per minutt.

 

Hvordan kan jeg gi bort minutter?

Dersom du har gitt av din tid til noen andre, får du like mye tid tilbake. Tiden står på din tidkonto frem til du selv trenger hjelp eller du gir den bort til noen du kjenner. Det kan være familie, venner eller hvem som helst du måtte ønske å gi tiden til. Ved overføring betaler du månedsgebyret på 50 kroner som uansett hvor mange minutter du overfører. På den måten vil vedkommende kun betale administrasjonsgebyr for hver overføing av time/timer han eller hun henter ut.

  

Hvordan vet jeg at tjenesten er oppe og går om 10 år +?

Vi skal innrømme at dette er et vanskelig spørsmål. En tjeneste som dette er avhengig av at folk bruker den. Hvis ingen vil tilby hjelp er det jo heller ingen som får hjelp og da hjelper det lite verdi i å ha minutter på konto. Vi som har satset masse penger og tid på etablere denne tjenesten er imidlertid veldig motivert for å lykkes og vil gjøre alt vi kan for at dette skal bli en tjeneste som lever inn i uendeligheten. Alle tegn i tiden tyder på at dette er en tjeneste som samfunnet trenger.

Men hva om vi tar feil? Det ville være fryktelig trist men det er viktig å tenke på at tiden du har hjulpet andre og eventuelt ikke skulle få tilbake, uansett har vært viktig for de du har hjulpet. Det å hjelpe andre gir en god følelse.

 

Fungerer TwoMinutes på mindre geografiske områder?

Mindre geografiske områder vil kunne oppleve at bredden i tilbudet av hjelp som tilbys ikke er så stort som det er på større geografiske områder. Det viktigste er imidlertid å finne en person som du liker i ditt nærområde. Kanskje kan personen også hjelpe deg med andre ring som vedkommende ikke har skrevet i annonsen. Dette finner dere ut av når dere blir bedre kjent

 

Er opparbeidet tid å anse som skattbar?

Nytteverdien av å tjene opp timer kommer først når du tar ut timene dine. Du kan ta ut timer til en verdi av inntil 4000 kr pr år skattefritt. et minutt er verdsatt til 1 krone og  innebærer et uttak på 4000 minutter = ca 66 timer per år. Du står selv ansvarlig for å innrapportere eventuelle overskytende timer som kan være skattepliktig,

.

 

Hvem står bak TwoMinutes

TwoMinutes  drives som et aksjeselskap under norsk lov.